kuijltjes.reismee.nl

De eerste anderhalve week zitten er weer op

Zo de eerste anderhalve week zitten er weer op, we staan nu op de camping in Porto waar we de portkelders gister hebben bezocht en vandaag de stad gaan bekijken. Gister voor het eerst regen gehad in de middag maar het is weer opgeklaard vandaag voorspellen ze weer dertig graden en in de middag kans op een onweersbui.

Hoe zijn we hier gekomen de afgelopen anderhalve week:

1 tussenstop in bavay in frankrijk

2 nachten in Oradour sur Glane, dit is een martelaarsdorp waar in de tweede wereld oorlog ruim zeshonder kinderen, vrouwen en mannen omgebracht zijn door de duitsers. De overlevende dorpsbewoners zijn langs het bestaande dorp gaan wonen en het oude dorp dient nu als gedenkplaats voor de overledene. Het hele verhaal kun je lezen op http://www.strijdbewijs.nl/oradour/oradour.htm indrukwekkend!!

Hierna zijn we doorgereden naar Spanje naar Honddarribia waar we 2 nachten hebben overnacht een op een parkeerplaats aan een riviertje en een aan de boulevard met uitzicht op de zee.

Vanhieruit zijn we richting Portugal gereisd gezien we daar toch de langste tijd willen verblijven, we hebben een overnachting gemaakt in Braganca, waar we via de verkeerde kant binnen kwamen en daardoor door straatjes moesten wat maar net ging. Maar zoals Pierre altijd zegt waar de brandweer kan komen, kan ik ook komen!

Na alles gevuld en geleegd te hebben zijn we doorgereden naar Povoa da Vazim, hier hebben we vorig jaar ook gestaan bij de kerklokken en nu was er opeens een sirene heel de dag/nacht door met tussenpozen dit was schijnbaar omdat het in de morgen en avond nogal mistig was.

We hebben hier lekker op het strand gezeten, gefietst met ons Jill op de nieuwe fiets en Papa met een zelfbedacht idee om van de kinderwagen een aanhanger te maken zodat we toch een kinderwagen op de markt hadden. We hadden daardoor wel veel bekijks omdat ze allemaal omkeken of er geen baby in de kinderwagen lag. Het was maar goed dat we hier op donderdag aangekomen zijn want tegen het weekeinde stonden er zon 60 campers. We zijn hier lekker blijven staan tot maandagmorgen en toen richting de camping vertokken in Porto.

Dat was het tot dit moment zon beetje, we hebben weinig vrije internetverbindingen gehad ook hier weten ze dat ze steeds beter moeten beveiligen jammer genoeg.

En dan nu even over onze kleine spruit, ze vermaakt zich prima oma en opa zijn er druk mee in de weer en ons jill is de enigste die bij opa op tafel der broekkie vol mag duwen, wat hij een komisch gezicht vind omdat ze dan helemaal rood aanloopt en dikke bolle wangen perst.

Verder vind ze het reizen niet echt een bezwaar als het maar niet langer is als een uurtje of zes met tussenstops erbij.

Nou de groetjes daar allemaal en dikke xxx-en van ons.

De schoonderwaltjes en kuijltjes

Hanny

Nou ben bly eindelyk eens iets van jullie te horen haha.
Geniet er nog maar van want het is weer zo voorby en dan heb ik het nog tegoed ;-)

Grtzzzz Hanny

carla

En maar regenen hier!! Ik ben jaloers op jullie! Jill ziet er schattig uit met haar zonnehoedje, wat heerlijk om met zo"n spruitje op het strand te ziiten. En wij maar werken hier:). Veel groetjes en een dikke knuffel voor Jill. Groetjes Carla, Pantomime