Internet bij de lidl
He he eindelijk weer een internet verbinding die we zo kunnen gebruiken.
De dames zijn de voorraad weer aan het aanvullen want we kijken na zondagmiddag van boven naar beneden door de ijskast!! Iets te veel alcohol genuttigd en lekker gehapt.
7 september
van boiro naar pavoa da vazim
Hier zijn we na de winkel in de middag aangekomen en hebben we nog even bij de strand tent waar pierre en engelien vorig jaar ook gezeten hebben wat drankjes genuttigd en van de ondergaande zon genoten
8 en 9 september
Pavoa de vazim bij de kerk aan het strand gefietst en gewandeld en op het strand gelegen het waaide wel wat maar het was wel lekker alleen voel je de zon dan niet echt branden dat merk je pas als je in de douche springt.
woensdag 9 september
doorgereden naar Barcelo waar ton en chantelle al te wachten staan op ons op de parkeer plaats op de markt na wat bijgepraat te hebben met alweer de nodige drank maar snel wat broodjes gesmeerd om de hongerige magen te smeren Morgen gaan we naar de grootste zigeunermarkt hier in de regio, dat wordt goed op de portommonee passen hebben we begrepen. Er lopen hier veel zwervers rond die ook kunnen zakkenrollen en ze komen aan de camper om geld, drank, sigaretten of eten bedelen maar ze zijn niet echt vervelend als je ze negeert vertrekken ze weer.
donderdag
10 september barcelo
In de morgen zijn we naar de markt geweest dat is wel druk ja en schreeuwen ik dacht dat ze dat alleen in helmond konden maar hier komen ze er ver boven uit. Rond 12 uur gaan we terug en gaan we rijden naarAveiro om daar te winkelen en wat rond te kijken met de bedoeling om daar te slapen maar dat doen we maar niet gezien de drukke weg en dat we gister bij de markt ook al vroeg wakker geworden zijn van het vele verkeer en de blaffende honden. We kiezen ervoor om door te rijden naar Costa Nova om daar tot na het weekend te blijven staan.
vrijdag 11 september costa nova
Lekker wat rond gewandeld en hier kunnen we zo aan het strand heuveltje over en we zijn er, er zijn wc's bij wat ik een uitkomst vind gezien de niet al te ruime toilerruimte hier in de camper en we kunnen er water vullen en de wc leegmaken.
zaterdag 12 september costa nova
We gaan vandaag wat vissen vanaf het strand en de dames gaan wat bijkleuren op het strand. Over de vangst kan ik kort zijn op dit stuk zit geen vis niet een keer beet gezien maar de krabben hebben wel elke keer het aas opgeeten. Dus laten we het maar voor wat het is.
Ton en Chantelle hebben een bbq voorbereid waar we van genieten onder het genot van een biertje, rosetje, wit wijntje en voor shirley water. Het was een gezellige avond met goed eten. Nog bedankt Ton en Chantelle.
Zondag 13 september
We hebben nog een keer door het dorp gelopen garnalen en kleine st.jacobs schelpen gekocht klaargemaakt in olie en knoflook, peper zout en lekker stokbrood erbij en heel veel borreltjes, wijn en port. Ton en Chantelle schuift ook aan en het wordt echt een helmondse zondag middag. Veull drank en borreltjes, veulll naar de skane smsen en bellen hebben we begrepen door een iets te zatte skonma en alle restjes opgeeten die nog in de koelkasten liggen en in de kasten. De lidl zal deze week weer blij met ons zijn.
Maandag 14 september
Ton en Chantal rijden verder door richtin fuguro de Foz, wij gaan vandaag eerst vissen bij de muur van de vissers waar er
tientallen op rij staan. We vangen 2 dorade's en geven deze aan de buurman visser die ze dankbaar in de emmer gooit die zullen wel verdwijnen in de Caldieverda dat is een stoofgerecht met verschillende soorten vis en aardappels, schijnt zeer lekker te zijn dat ggan we deze week nog proberen. Daarna door gereden Fugueira waar we even naar het strand gaan net te laat om te zien hoe de netten met vis binnen
getrokken worden en de vis verkocht wordt op het strand en daarna effe Yathzeen met pierre sta nog steeds achter 50-45. 's avonds lekker uit gaan eten, samen met Pierre de specialiteit van het huis gepakt een stuk gegrilde zwaardvis volgens
ons, met gekookte aardappels in de schil in knoflook olie en een stuk gefrituurde zwaardvis met gebakken aardappels en gebakken
uien erover heen. Shirley en Engelien allebei een stuk vlees met batata frites en een flesje wijn erbij voor maar 52 euro das nog eens te doen!
Dinsdag 15 september.
Voor mijn oudjes zit de vakantie er ook weer op ze moeten helaas 2 uur wachten op het vliegveld met vertraging. Ze vertrekken zo rond 12.15 naar huis. Wij gaan vandaag even langs de winkels wat souvenirs kopen en dan gaan we rijden naar praia de mira. Eerst even langs de lidl en dan zijn we weer bijgewerkt tot nu toe de fotos volgen wanneer ik weer een snellere verbinding heb.
De groeten daar in eindhoven ik begrijp dat het weer niet meer zo best is gelukkig hebben we daar hier nog niet zon last van.
XXX
Kei leuk om telkens te lezen hoe jullie het hebben daar.Hier is het al un bietje herfst aan het worden.
Oja in jullie huis is alles oké..........
Groetjes de buurtopzichter
hoi daar ja wij zijn weer thuis leuk ja om zo te kunnen volgen waar jullie zijn leuke fotos ben benieuwd naar de volgende lijkt me kei leuk om zo met een paar campers bij elkaar rond te reizen en alles te bekijken zo te lezen heb je al goed gebruik gemaakt van de fiets heb vandaag 16/09 je multie media bericht ontvangen met shir en bartje op de foto nou we kijken uit naar je volgende fotos en verhaal de groetjes van ons aan julie allemaal en geniet ze nog dikke kus van ons en natuurlijk een extra voor shir en ons bartje
Hallo kan Hanny handig zeggen dat jullie huis o.k is daar zit ook bewaking binnen een zekere Roger meen ik, dat hij zo heet . Groetjes uit helmond en Aerle Rixtel . Nog veel plezier samen .
Hallo,
Zo te zien vermaken jullie je wel! Hier alles nog rustig.
Nog veel plezier verder!
Groeten van ons: Danny , Inge, Senna, Roos en ???